Social Creators Leiden organiseert vrijblijvende activiteiten en vrijwilligersklussen

19-02-2024 /
Incluzio is gestart met Social Creators Leiden. Wij zijn er voor jongvolwassenen (18-35) uit Leiden die nieuwe mensen willen leren kennen, nieuwe dingen willen ondernemen en impact willen maken.

Margot & Lisan, beiden ook jongvolwassenen, werken als vrijwilligerscoach bij Incluzio Leiden. Ze merken dat hun leeftijdsgenoten behoeften hebben aan een vernieuwde aanpak rondom activiteiten en vrijwilligerswerk. Flexibeler, laagdrempeliger en meer via Social Media. Hieruit is Social Creators ontstaan: een community voor en door Leidse jongvolwassenen. Samen met een team van vrijwilligers, stagiaires én enthousiaste community-leden organiseren zij de activiteiten en klussen waarvan ze merken dat er behoefte aan is. Elke activiteit of klus is open voor ieder die wil aansluiten en de communicatie en inschrijving verloopt via hun social media kanalen.

Na de Kick-off in juni, waarbij ze Jeu de Boules gingen spelen in Zirkus (in het voormalige V&D pand), is de afgelopen maanden verder ingezet op het creëren van een community. De community ging samen picknicken, pizza’s maken, Suppen en spelletjes spelen. Hiernaast hebben ze hun eerste vrijwilligersklus achter de rug: het verven van buurtontmoetingsplek de Rosmolen, een wijkhuiskamer waar onder andere mensen met dementie samen kunnen komen. Via Social Creators kunnen jongvolwassenen bijvoorbeeld ook gaan koken voor senioren, een tuintje opknappen, maatje worden van een andere Leidenaar of helpen bij een evenement van een organisatie uit de stad.

Social Creators trekt een divers publiek aan: jongvolwassenen die flexibel vrijwilligerswerk willen doen of nieuwe mensen willen leren kennen, maar ook internationals die met Leidenaren willen mengen. 

Check @socialcreatorsleiden op Instagram of ga naar de Linktree: https://linktr.ee/socialcreatorsleiden