Even voorstellen: vrijwilligerscoach Marije Pots

03-08-2021 /

Mijn naam is Marije Pots en sinds februari dit jaar ben ik werkzaam als vrijwilligerscoach in de Mors.
Het liefst ben ik onder de mensen. Ik houd van het maken van een praatje en sta klaar voor mensen die hulp nodig hebben. Vaak voel ik het aan wanneer iemand niet goed in zijn vel zit, of wanneer iemand zijn talenten niet volledig benut. Bij het werk als vrijwilligerscoach komt dit goed van pas!
Dat is ook precies wat dit werk zo mooi maakt. Je helpt iemand een fijn plekje te vinden als vrijwilliger, en als je iemand dan in die rol ziet groeien, is dat het mooiste wat er is.
Naast vrijwilligerscoach ben ik ook betrokken bij de projecten BIRDS en Wijkleren. Heel kort uitgelegd: Hierbij worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteund en gestimuleerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Dit kan door het doen van een opleiding of door het opdoen van werkervaring, uiteraard met de ondersteuning van meerdere organisaties, waaronder Incluzio. Mijn werk voor deze projecten sluit vaak naadloos aan op mijn werk als vrijwilligerscoach. Soms groeien vrijwilligers door naar deze projecten, of beleven ze juist vanuit deze projecten hoe waardevol het is om vrijwilliger te zijn. Mocht je meer informatie willen over deze projecten neem dan gerust contact op.
Na een drukke dag vind ik niks verkwikkender dan een paar uur wandelen in het bos of langs het strand. Ook houd ik erg van knutselen met mijn dochter, en van superhelden films kijken met mijn vriend. Allemaal erg fijn om bij te ontspannen en nieuwe energie op te doen.