Vrijwilligersverzekering Gemeente Leiden

17-11-2020 /
De gemeente Leiden heeft voor vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires een collectieve verzekering afgesloten. Lees hier verder

Doet u vrijwilligerswerk, bent u mantelzorger of maatschappelijk stagiair? Dan bent u automatisch verzekerd via de gemeente, aanmelden is dus niet nodig. De gemeente wil er met deze verzekering voor zorgen dat u geen 'gedoe' krijgt als er bijvoorbeeld sprake van schade is.


Wie is verzekerd?
Alle inwoners van Leiden die vrijwilligerswerk doen, mantelzorg verlenen of een maatschappelijke stage lopen.

Wat is verzekerd?
Schade veroorzaakt door een vrijwilliger aan eigen spullen of van een ander en rechtsbijstand.

Niet verzekerd
Niet verzekerd is schade veroorzaakt door diefstal of vermissing van spullen en schade door werkzaamheden met open vuur (vuurwerk).

Wat te doen bij schade?
Heeft u schade? En kunt u deze schade met een andere verzekering terugvragen? Dan gaat die verzekering vóór de Vrijwilligersverzekering. Dat heet ‘secundaire dekking’. Het maakt daarbij niet uit wanneer die andere verzekering afgesloten is.
Kunt u de schade niet bij een andere verzekering terugvragen, dan stuurt u het digitaal schadeformulier in. U stuurt het ingevulde formulier naar AenV@servicepunt71.nl. Servicepunt71 stuurt het schadeformulier naar Centraal Beheer, de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij behandelt de schade en neemt contact met u op.
Heeft u vragen over deze verzekering?
Neemt dan contact op met Servicepunt71 op 071-516 5255 of via AenV@servicepunt71.nl.